Hieronder kunt u per categorie recensies vinden: buitenritten, trektochten, training, instructie en paardenwelzijnsadvies.

Buitenritten

11 december 2021 – Anna-Wietske Jager:

Altijd leuk rijden. Prachtige omgeving, heerlijk relaxed paardrijden.

9 augustus 2021 – Marlies Moman

Super leuke buitenrit gehad! Lekker gekletst onderweg en heerlijk tot rust gekomen. Echt een aanrader! Ik had zelf best wat spanning in het begin maar kwam daarna goed tot rust.

27 mei 2021 – Carolien:

Vandaag mijn 5de buitenrit gemaakt bij Horse Connection. Bij Patricia kan ik zelf aangeven of we in stap, draf of galop gaan, en dat is voor mij super aangezien ik zelf schouder knie- en rugklachten heb; is deze aangepaste manier van buitenrijden voor mij echt ideaal. Met veel liefde en passie worden de paarden erg goed verzorgt door Patricia en Reagan ♡

17 april 2021 – Yolanda: Wanneer ik aan Horse Connection denk: Patricia is super voor de paarden, en voor de medemens. Ze is een top coach. Ze begeleidt super ritten. Van kort naar lange ritten. En ze helpt super met mensen die een trauma hebben opgelopen met paardrijden. Zodat je weer over je angst komt. Ik ben super blij met haar. En ze past het paard aan, aan de ruiter. En als je alleen wil stappen is het ook goed. En als je alles wil doen, dus stap, draf en galop is ook goed. En ze laat je ook voorop rijden. En ze houdt van een praatje. Dus het is nooit saai met de ritten.

23 september 2020 – Kim Franke: Zeer zeker een aanrader voor wie een heerlijk ontspannend en vooral een gezellige buitenriten rit op maat zoekt. Na 8 jaar eindelijk weer eens te hebben gereden na een blessure aan mijn pols. Erg genoten van de rit, fijne communicatie en een vertrouwd gevoel tijdens de rit zeker voor herhaling vatbaar. 😃

08 september 2020 – Marleen Veenstra: Heerlijk gereden. Patricia neemt de tijd voor je en voor een heerlijke buitenrit. Paarden vinden het buiten ook heerlijk, iedereen geniet! 

01 september 2020 – Floortje Oolders: Afgelopen maandag heb ik met Patricia mee mogen rijden tijdens een testrit voor eventuele trektochten. Ondanks dat ik twee jaar niet heb gereden, heb ik onwijs genoten! Voor de rit werden de paarden voorgesteld en eventuele eigenaardigheden besproken. Zo loopt Heste, de fjord, niet door een waterplas heen. Ik heb Heste zelf haar route om de plas laten zoeken, wat erg goed ging. Zo ontstond er een samenwerking tussen mij en Heste. Natuurlijk blijft ze een fjord en durfde ze niet als eerste over een brug; trekkers, auto’s en fietsers vindt ze absoluut niet eng. Ondanks dat de route langer duurde dan de bedoeling en ik behoorlijk wat last kreeg van stijfe spieren, maken de omgeving, de paarden en Patricia veel goed! Er was ruimte om aan te geven wanneer je iets spannend vindt, even wat rust nodig hebt en wanneer je wel of niet wilt draven of galloperen.Ik geniet nog even na van de foto’s en de herinneringen en kom zeker nog eens terug voor een kortere rit, zodra mijn spierpijn weg is!

29 augustus 2020 – Age Dijkstra: Zeer ervaren eigenaars met een passie voor de paarden en hun klanten. Het ziet er allemaal super verzorgt uit. Ook de paarden worden erg goed verzorgt en getraind. Voldoende ruimte om als paard te kunnen leven. Top!

24 augustus 2020 – Mariefenneke Van Der Sluis: Vanmorgen heerlijke rit op Dolman gereden. Hele leuke en lieve paarden. Zeer gezellige en professionele begeleiding gehad. Caprice was braaf en geduldig en Dolman ook. Ronduit top ervaring en voor herhaling vatbaar.

16 augustus 2020 – Marian Buivenga-Lammers: Ik ken Patricia als zelfstandig ondernemer en paardenvrouw. Ze gaat goed om met haar paarden. Dat weet ik omdat ik haar paarden regelmatig behandel en weet wat er speelt. Verder is ze creatief in haar ideeën, hetgeen haar een goede ondernemer maakt. Een ondernemer met alle aspecten van het ondernemerschap. 😀😀

13 augustus 2020 – Janneke Eggens: Bij jou gereden. En allemaal super hoor. Prima lieve paarden . En ook hoe jij het doet. Volgens mij staan bij jou en de paarden en de mensen die bij jou komen voorop, nou dat is toch top. 

13 augustus 2020 – Klaas-Jan Dijkman: Onlangs hebben we een broers-en-zussen-dag gehad. Mijn zus, met veel ervaring met paardrijden, heeft een rit door de natuur geregeld bij Horse Connection. Ik vond het spannend. Bij de kennismaking werd dit gelijk minder. Patricia heeft ons professioneel begeleid, met veel mensenkennis, en haar ervaring met de paarden. Wat een TOP-ervaring. Dankjewel voor de fijne dag. 

2 augustus 2020 – Geeske Zuidersma: Wat een geweldige 2 uren buitenrit hebben mijn dochter (10 jaar) en ik samen gemaakt met Patricia. heerlijk genieten in de open en bossen, zeker voor herhaling vatbaar! 

23 juni 2020 – Lynka Panjer: Vanmorgen een heel mooie buitenrit gemaakt over het Balloërveld. Ondanks de dazen die het op de paarden voorzien hadden was het heel fijn om weer eens paard te rijden, in goed gezelschap! 

7 juni 2020 – Danielle van der Reep: In een spontane bui, last minute een buitenrit geboekt. Heerlijk alle tijd kunnen nemen en erg genoten van de rit. Zeker voor herhaling vatbaar!! 

11 mei 2020 – Dana Kedde: Prachtige buitenrit gehad, door de coronaomstandigheden kon ik alleen met Patricia op pad maar ik kon me qua praten ook erg vermaken. Nogmaals bedankt voor de leuke buitenrit.  

11 mei 2020 – Mieke Wind: Braaf paard, de rit helemaal zelf kunnen bepalen en vooral een coaching in de natuur. Ik kan er weer tegenaan  Wat heel fijn was was dat er geen haast was en er gemakkelijk nog een uur aan geplakt kon worden onderweg.

18 september 2019 – Heidy Brink-Tjassing: Heerlijke, gezellige buitenrit gemaakt vanmiddag. Echt een cadeautje! Zeker voor herhaling vatbaar.  

2 september 2019 – Sandra van Hoeven: Super leuke ochtend gehad. Wat een lieve paarden. We hebben heerlijk 2 uur lang gereden en gekletst. Voor herhaling vatbaar. Bedankt Patricia, je ziet ons zeker weer. 

Coaching

14 december 2021 – Vincent Donker

Al vele jaren heb ik een droom, namelijk leren paardrijden. Ik word bij deze droom echter gehinderd door 1 klein detail. Ik ben nogal bang voor paarden. Met name de achterkant vind ik erg spannend. Door een aantal nare gebeurtenissen in het verleden heb ik nooit de moed gehad hier iets mee te doen. Afgelopen jaar ben ik bij toeval in contact gekomen met Horse Connection. Ik heb mijn verhaal aan hun voorgelegd en zij waren ervan overtuigd dat ze me konden helpen. Ze hebben me nog geen seconde teleurgesteld. Stap voor stap hebben ze me meegenomen in een proces waarbij ik langzaam leerde door begrip waarom een paard op welke manier reageert. Wat doen mijn gedachten met een paard, hoe reageren paarden onderling op elkaar. Binnen een paar weken deed ik wat ik voor onmogelijk gehouden had, namelijk achter een paard langslopen. Ik krijg steeds meer begrip en respect voor ze en ik merk dat de paarden ook goed op mij reageren. Doordat ze bij Horse Connection kijken naar het proces en niet naar de tijd weet ik zeker dat ik kan werken aan mijn doel, namelijk leren paardrijden. Zodra zij denken dat ik eraan toe ben zal ik de volgende stap maken. Geduld, overleg en communicatie zijn in dit proces erg belangrijk en dit ervaar ik als erg prettig. Ze weten wie je bent en leveren maatwerk, want geen mens is hetzelfde. Hartelijk dank voor jullie hulp tot nu toe. Ik heb al gigantische stappen kunnen maken.

7 augustus 2019 – Miriam van Noord: Vanmiddag bij Patricia geweest voor en sessie paardencoaching. Als je aan komt op de prachtige locatie valt er gelijk al veel van je af. Patricia heb ik ervaren als een lieve, rustige vrouw bij wie je je direct op je gemak voelt. Queenie, het paard, geeft aan en Patricia weet dit feilloos te vertalen. Fijn om mee te maken en ik kom graag terug! Dank je wel Patricia en Queenie!  

 11 februari 2019 – Alice Radix:  Het is echt heel apart om via een paard dingen over je kinderen te horen, die gewoon kloppen. 

15 oktober 2018 – Mischa Uitenbogaart:  Vanochtend voor de allereerste keer in mijn leven naar een paardencoachsessie geweest. Nog niet zo heel lang was ik daar sceptisch over, nuchtere westerling als ik ben. Totdat afgelopen winter, ik kwam in een ernstige depressie terecht en het gedrag van mijn eigen paard sloeg ineens om als een blad aan een boom! Ze bleek mij te spiegelen! Achteraf blijkt dat ik dat 7 jaar geleden ook al met mijn 1e paard heb meegemaakt. Toen ik de oproep van Patricia Snelders zag twijfelde ik geen moment: Een geweldige kans om met behulp van een onbekend paard te gaan bekijken of er nieuwe inzichten naar boven komen.
En inderdaad … in ca. 30 minuten kan het: Een paard dat laat zien hoe ik in elkaar zit en haar eigenaresse Patricia kon mij ‘lezen’ via de signalen die haar paard aangaf. Niets zweverig gedoe (dat wist ik al)… Mijn allergrootste dagelijkse beperkingen en problemen kwamen aan het licht. Confronterend, maar daar had ik al opgerekend… ? 

17 oktober 2018 – Leonie Gerfen:  vandaag een bijzondere ervaring meegemaakt en stof om over na te denken. bedankt!

Trektochten

20 april 2022 – Féliene (tienertrektocht): Ik ben blij dat ik deze trektocht heb kunnen maken! Het was superleuk en gezellig, Iris was heel erg aardig, en het kampvuur maken was erg leuk! Leuke accommodatie, leuke ritten, door het bos over de hei veel galop! En super leuke paarden! Net zoals Hanna wil ik volgend jaar ook nog wel een keer!!👍
Groetjes Féliene!!

19 april 2022 – Hanna (tienertrektocht): Ik vond de trektocht superleuk!
We hadden altijd iets te doen, zaten nooit stil en het was goed geregeld.
De begeleidster Iris was heel aardig. Ze was altijd vrolijk en deed tussen de ritten door leuk mee met onze spelletjes zoals voetbal en yahtzee.
De tochten waren heel erg leuk want er was veel afwisseling tussen stap, draf en galop en ook qua omgeving: door het bos, over de hei, door het water en over smalle paden. Tijdens de ritten en het poetsen waren de paarden heel erg lief!
Ik zou volgend jaar nog wel een keertje willen ; )
Liefs, Hanna

15 september 2021 – Kimberly van Hoek: Afgelopen weekend naar Drenthe geweest voor een 3 daagse trektocht bij Horse Connection. Wat heb ik genoten van de prachtige omgeving. Samen met Bram Thijssen.

3 september 2021 – Priscilla Heerink: Een ontzettend heerlijke 2-daagse trektocht gehad bij Patricia. Samen met een vriendin hebben we heerlijk kunnen genieten op de ontzettend brave paarden Tasja en Dolman. Heel goed georganiseerd, en ze kent de omgeving goed, je komt ontzettend mooie stukken natuur tegen en het is één en al genieten! Kortom, zoek je een toffe trektocht op brave paarden, dan moet je bij Horse Connection zijn! Bedankt Patricia!

(Revalidatie)training

13 augustus 2020 – Sigrid Potze-van Leeuwen: Je doet alles vol liefde en toewijding voor je dieren en de mensen om je heen. 

Instructie

12 april 2021– Mara García Simbaña: Ik rij nu al een aantal lessen bij Reagan. Hiervoor heb ik altijd op een manege gereden. Maar wat een verschil! Reagan leidt je met veel aandacht en plezier door allerlei verschillende aspecten van de omgang met paarden. Elke les voelt als een cadeautje waar je elke keer weer super veel van leert. Ook als iets nieuw of spannend is, leidt ze je er doorheen en leer je over je angsten heen te komen. De locatie voelt als een zeer veilige leerplek, waar de paarden heel goed worden behandeld! Naast het rijden leer je ook allerlei aspecten over de gezondheid en het welzijn van paarden. Kortom, echt een aanrader voor manege ruiters die meer connectie aan willen gaan met paarden en voor alle paardenliefhebbers die op een individuele manier een betere band willen krijgen met de paarden waarmee ze werken.

21 maart 2021 – Marian Buivenga-Lammers: Vanmiddag heb ik met Zara Eden mijn eerste grondwerkles gehad van Reagan Smith. Jullie weten dat ik al ontzettend lang in de paardenwereld zit, maar ik heb vanmiddag zulke mooie dingen mogen leren! Ik vond niet alleen de dingen die ik heb geleerd leuk, maar ik was ook onder de indruk hoe Reagan haar les geeft. Ze legt alles heel goed en duidelijk uit, ze observeert heel scherp en speelt daar op in, ze is creatief in haar oplossingen en ze wist me goed te motiveren en ons te complimenteren. Zara was in het begin een beetje verbaasd, van wat is dit nu dan? Mag ik opeens niet meer dit en opeens niet meer dat? En doe jij nu opeens communicatie met je lichaam i.p.v. je stem? We hebben een geweldig resultaat bereikt. Zara helemaal in de zennnnnnnn modus. Foto’s van de les volgen, maar op het filmpje na de les kun je al zien wat het met haar gedaan heeft. NB: ze gaapt niet zo snel… Op weg naar de wei al het geleerde meteen in de praktijk gebracht. Ik ben blij en ik kan je Reagan echt aanraden!

Paardenwelzijnsadvies

18 april 2021 – Cilia Lubben: Ik beveel Horse Connection Training & Instructie zeker aan! Sinds woensdag loop ik echt tegen grote problemen aan met mijn verzorgpaard. Mijn verzorgpaard is zeker niet de makkelijkste, en laat wel eens vaker onder het zadel merken als ze ergens even niet mee eens is. Maar hoe ze het woensdag aan het uiten was, was alles behalve “laten merken dat ze het niet er mee eens was”Zelf dacht ik in eerste instantie dat het kwam omdat de tandarts geweest was. Ik heb het dus eerst allemaal laten rusten tot zaterdag (gisteren). Toen ben ik opgestapt en kwam hetzelfde gedrag weer naar voren, eerst in mindere mate maar het was er wel. Ik ben toen niet al te lang meer doorgegaan en liet mijn sponsor even op haar rijden, misschien kwam het bij mij weg.. onder mijn sponsor deed ze exact hetzelfde. Ik had al wat langer contact met Patricia (moeder van Reagan), haar heb ik vaak wel eens een foto/video gestuurd. Zo ook gister laat in de middag begin van de avond. Reagan en Patricia wouden meteen nog wel komen, ik was alleen op dat moment net thuis😅 Vanmorgen zijn Reagan en Patricia geweest en het gedrag van mijn verzorgpaard onder het zadel is ineens helemaal duidelijk!Zadels passen totaal niet, zadelpasser/maker is erbij geweest. In draf zet ze haar bekken op slot, de beweging is echt maar een heel maar dan ook een heel klein beetje. In stap bewegen haar bekken ook amper.. Mijn verzorgpaard was zo rustig terwijl Reagan aan het werk was. Ze liet duidelijk merken waar ze last had en waar niet. Ik heb geen spijt dat ik Reagan erbij gehaald heb! Voor nu gaan we eerst mensen erbij helpen die mij kunnen gaan helpen qua uitmeten, masseurs, chiropractor etc. En lekker vanaf de grond aan de slag. De bedoeling is zeker dat ik ga lessen bij Horse Connection.