Horse Connection biedt coaching, vaak met behulp van paarden. Coaching kan plaatsvinden naast of op het paard, ook bied ik wandel coaching met of zonder paarden aan. Wat kunt u hiervan verwachten?

Intake gesprek

We beginnen met een intakegesprek, waarbij wordt besproken wat uw hulpvraag is. Waar loopt u tegenaan, wat zou u graag anders willen? Wat wilt u leren? Welke vaardigheden wilt u graag ontwikkelen? Maar ook: wat gaat er wèl goed? Naar aanleiding van dit gesprek maken we samen een plan over hoe de coaching eruit gaat zien. U heeft hier uiteraard volledig inspraak in. Dit intakegesprek is volledig vrijblijvend en kosteloos.

Verloop traject coaching

Het traject wordt afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de tijd die u hierin kunt en wilt investeren. Dagen en tijden zijn altijd in overleg. Tijdens een traject kunnen er zodanige veranderingen optreden dat de hulpvraag verandert of aangepast dient te worden. Er zullen om die reden dan ook tussentijdse evaluaties plaatsvinden zodat de coaching volledig aan blijft sluiten bij uw wensen en hulpvraag.

Paarden

Mocht u geen ervaring hebben met paarden is dit zeker geen probleem. Uw veiligheid staat uiteraard altijd voorop, en wij zullen u in dit geval op uw eigen tempo kennis laten maken met deze prachtige dieren. Het is vanzelfsprekend van het grootste belang dat u zich op uw gemak voelt om de coaching succesvol te laten verlopen. Aanvankelijk kan dit betekenen dat er niet direct fysiek contact zal zijn, maar dat dit langzaamaan wordt opgebouwd. Laat u echter niet afschrikken door deze dieren wanneer u er nog niet mee bekend bent. Er is uit onderzoek gebleken dat zij zeer effectief zijn bij het verduidelijken van gevoel en gedrag, zonder oordeel. Juist doordat er geen oordeel is, kunt u oefenen met het veranderen en aanpassen hiervan in uw eigen tempo en op uw eigen manier. De paarden zullen hier onmiddellijk op reageren.