Aangezien paardenwelzijn de basisvoorwaarde is voor het werken met paarden, doen wij zoveel mogelijk om dit te waarborgen. Onze paarden leven op een terrein van 4,5ha land, dat zo natuurlijk mogelijk wordt onderhouden. Wij maken daarom geen gebruik van kunstmatige meststoffen, en injecteren de grond niet met drijfmest. Momenteel zijn wij bezig met het land door te zaaien met grassoorten die zeer geschikt zijn voor het houden van paarden. Ook zijn wij bezig een paddock paradise te realiseren, om beweging zoveel mogelijk te stimuleren.

Verder werken wij samen met een aantal behandelaars en partners. Zij helpen ons ervoor te zorgen dat onze paarden gezond en op conditie blijven. Het gaat dan om bijvoorbeeld de hoefsmid, dierenarts, tandarts en osteopaat, zadelmaker, energetisch behandelaar en instructeur. Ook is voeding een heel belangrijk onderdeel van het welzijn van onze paarden. Wij zijn daarom bezig partnerschappen aan te gaan met fabrikanten van voeding en supplementen voor paarden. Voor meer vragen kunt u uiteraard vrijblijvend contact opnemen.

Behandelaars en paardenprofessionals:

De behandelaars en paardenprofessionals waar wij mee samenwerken zijn de volgende:

  • Hoefsmeden: Rianka Wilkens (www.paardenartsjorre.com), Michel Speklê en Sanneke Holewijn
  • Paardenkliniek: Aa en Hunze (www.dap-aaenhunze.nl)
  • Paardenarts/tandarts: Jorre Meersman (www.paardenartsjorre.com)
  • Paardentandarts: Annelous Kist (www.paardentandartsannelous.nl)
  • Gebitsverzorger: Agnes Kamps
  • Zadelmaker/zadelergonoom: Irene Polane (www.zadelmakerijpolane.nl)
  • Osteopaat: Manon Kamps Equine Ostheopathy
  • Manueel lymfedrainage therapeut: Anique Potze (www.mldnoord.nl)
  • Chiropractor/dierenarts/acupuncturist: Amber Koppen
  • Instructeur: Marika Bungert (www.dureza.nl)

Voer/supplementen

Wij geven voer en supplementen naar behoefte. Omdat dit regelmatig kan veranderen (door leeftijd, seizoen, hormonen om maar een paar oorzaken te noemen), meten wij de behoefte regelmatig uit middels een biotensor. Wij geven de voorkeur aan zo natuurlijk mogelijke voeding en supplementen, welke het meest overeenkomen met wat paarden in de natuur zelf zouden zoeken om aan hun behoeften te voldoen. Aangezien wij ze die kans hebben ontnomen door ze te domesticeren, moeten wij er ook alles aan doen om aan hun behoeften tegemoet te komen. Wij hebben hele goede ervaringen met bijvoorbeeld Equilin, Florian Horsefood, de kruiden van Zeldenrust Haystack en meer. Voor een aantal hiervan zijn wij nu partner. Dit houdt in dat wij de steun hebben van de bedrijven erachter om u te mogen adviseren. Hiervoor volgen wij onder andere webinars en cursussen bij de desbetreffende producenten. Ook worden wij ondersteund waar nodig. Wij zijn nu officieel dealer voor Equilin en Zeldenrust Haystack.

We zijn druk bezig om deze partnerschappen uit te breiden en zullen deze hieronder vermelden.