Joey

RIP – 23 juli 2020

Joey was de oudste van onze kudde. Hij werd geboren op 30 april 1990, zijn ras onbekend. Hij kwam enkele jaren geleden in ons leven. Hij was de eerste eigen pony van mijn dochters, maar ook van mij.  Zelfs op hoge leeftijd had hij af en toe nog wat ondeugende streken. Hij was echt een maatje en beschermer voor mijn jongste dochter, zij hadden een zeer bijzondere band. Hij was ook een super pony voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met paarden, hij vond ook alles wel best over het algemeen. Wij hebben dit jaar helaas afscheid van hem moeten nemen, zijn lichaam was op.

Dolman

Dolman is een zeer fitte ruin, geboren op 1 januari 1993. Zijn ras is onbekend. Hij is de leider van onze kudde. Aangezien hij moeite heeft met zichzelf schoon houden poetsen we wat af! Dolman is zeer gevoelig voor spanning, wanneer de mensen om hem heen (bewust of onbewust) gespannen zijn reageert hij hier onmiddellijk op. Hij kan dan erg onrustig worden, en laat dus precies zien wat nodig is. RELAX!

Dolman is echt een heel fijn paard voor op buitenrit, hij heeft er enorm veel plezier in om op pad te gaan. 

Caprice

Caprice is een KWPN merrie, geboren op 4 mei 2007. Dit is het paard waar ik ontzettend veel van geleerd heb. Qua karakter is zij zeker niet de makkelijkste, ook doordat er de eerste jaren van haar leven weinig met haar is gedaan. Zij heeft in de loop der jaren veel meegemaakt, en daardoor gedrag ontwikkeld dat tot gevaarlijke situaties kon leiden. Bij mensen zie je dit ook, en zij heeft bewezen dat vooral door veel tijd en geduld te hebben dit soort gedrag weer is op te lossen. Ze staat ondertussen zo sterk in haar schoenen dat ze nu als tweede in de rangorde van de kudde staat. Gek op poetsen en aandacht, een hele mooie leermeesteres.

Queenie

Queenie, onze Tinker merrie, is geboren in Wales in 2009, de exacte datum weten we niet. Zij is naar Nederland gehaald en hier opgeleid. Helaas zijn er een aantal dingen op een minder leuke manier gebeurd, waardoor zij veel dingen (en mensen) erg spannend vond. Toen zij in ons bezit kwam zijn we ook weer heel rustig aan met haar aan de slag gegaan, onder andere door het doen van vrijheidsdressuur (natuurlijk gedrag op commando zetten waardoor het een soort kunstje wordt). Ook met het rijden zijn we bijna opnieuw begonnen. Zij is nu een zeer sociaal paard, die tevreden is met haar plek in onze groep paarden. Voor haar is het niet van belang dat anderen boven haar staan in de rangorde. Ze is een echt lolbroek, kan je soms echt uit staan lachen lijkt het wel. En ze is gek op water! Ook kan ze een heel troostend effect hebben op mensen, ze voelt haarfijn aan wanneer het wat minder goed met iemand gaat.

Heste

Heste is een Fjord merrie, geboren in 2011. Wij hebben haar in bruikleen gekregen van haar eigenaresse. Heste is iets kleiner dan onze eigen paarden, en daarom voor kinderen en volwassenen zonder ervaring met paarden iets toegankelijker. Ze is ontzettend braaf onder het zadel, en je kunt uren met haar tutten. We zien aan haar dat zij gauw spanning bij mensen wegneemt door onbedaarlijk te gapen. We zijn erg blij dat zij nu een onderdeel uitmaakt van onze kudde!

Lana

Lana is een merrie, geboren in Spanje op 8 augustus 2008. Zij was drachtig toen ze naar Nederland kwam, en heeft een leuk veulen gekregen. Lana moet echt de tijd hebben om je te leren vertrouwen. Ze moet nog veel leren, maar pakt alles heel snel op. Ze krijgt bij ons alle tijd voordat we haar in gaan zetten voor het bedrijf.

Bassie

Bassie is een leuke ruin, geboren in 2008. Er zijn helaas weinig gegevens over hem bekend. Bassie staat bij ons in training, en wordt door Reagan opgeleid in het grondwerk, loswerken en dubbele lange lijnen. Ook traint zij hem onder het zadel en op de weg. Wanneer het weer kan zal zij hem ook uitbrengen op een aantal wedstrijden. Het doel is dat deze topper uiteindelijk naar een leuke ruiter gaat die veel tijd heeft voor hem, omdat hij het echt nodig heeft om lekker bezig te zijn. Interesse? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!