Joey

RIP – 23 juli 2020

Joey was de oudste van onze kudde. Hij werd geboren op 30 april 1990, zijn ras onbekend. Hij kwam enkele jaren geleden in ons leven. Hij was de eerste eigen pony van mijn dochters, maar ook van mij.  Zelfs op hoge leeftijd had hij af en toe nog wat ondeugende streken. Hij was echt een maatje en beschermer voor mijn jongste dochter, zij hadden een zeer bijzondere band. Hij was ook een super pony voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met paarden, hij vond ook alles wel best over het algemeen. Wij hebben dit jaar helaas afscheid van hem moeten nemen, zijn lichaam was op.

Dolman

Dolman is een zeer fitte ruin, geboren op 1 januari 1993. Zijn ras is onbekend. Hij is de leider van onze kudde. Aangezien hij moeite heeft met zichzelf schoon houden poetsen we wat af! Dolman is zeer gevoelig voor spanning, wanneer de mensen om hem heen (bewust of onbewust) gespannen zijn reageert hij hier onmiddellijk op. Hij kan dan erg onrustig worden, en laat dus precies zien wat nodig is. RELAX!

Dolman is echt een heel fijn paard voor op buitenrit, hij heeft er enorm veel plezier in om op pad te gaan. Ook loopt hij nog steeds vlot mee met de trektochten!

Caprice

Caprice is een KWPN merrie, geboren op 4 mei 2007. Dit is het paard waar wij ontzettend veel van geleerd hebben. Qua karakter is zij zeker niet de makkelijkste, ook doordat er de eerste jaren van haar leven weinig met haar is gedaan. Zij heeft in de loop der jaren veel meegemaakt, en daardoor gedrag ontwikkeld dat tot gevaarlijke situaties kon leiden. Bij mensen zie je dit ook, en zij heeft bewezen dat vooral door veel tijd en geduld te hebben dit soort gedrag weer is op te lossen. Ze staat ondertussen zo sterk in haar schoenen dat ze nu als tweede in de rangorde van de kudde staat. Gek op poetsen en aandacht, een hele mooie leermeesteres. Zij wordt ingezet voor buitenritten en trektochten met ervaren ruiters. 

Queenie

Queenie, onze Tinker merrie, is geboren in Wales in 2009, de exacte datum weten we niet. Zij is naar Nederland gehaald en hier opgeleid. Helaas zijn er een aantal dingen op een minder leuke manier gebeurd, waardoor zij veel dingen (en mensen) erg spannend vond. Toen zij in ons bezit kwam zijn we ook weer heel rustig aan met haar aan de slag gegaan, onder andere door het doen van vrijheidsdressuur (natuurlijk gedrag op commando zetten waardoor het een soort kunstje wordt). Ook met het rijden zijn we bijna opnieuw begonnen. Zij is nu een zeer sociaal paard, die tevreden is met haar plek in onze groep paarden. Ze is een echt lolbroek, kan je soms echt uit staan lachen lijkt het wel. En ze is gek op water! Ook kan ze een heel troostend effect hebben op mensen, ze voelt haarfijn aan wanneer het wat minder goed met iemand gaat.

Queenie wordt niet meer ingezet voor de buitenritten aangezien wij merkten dat zij hier geen plezier aan beleefde. Af en toe wordt zij nog wel bereden door Reagan, maar we werken voornamelijk vanaf de grond om haar lichamelijk te trainen. Het is de bedoeling om Queenie dit jaar te laten dekken.

Sky (officieel Furia)

Sky is een ruin, geboren op 1 februari 2003 geboren in Andalusië, Spanje voor zover wij kunnen achterhalen. Hij werkt graag voor je, is dol op buitenritten maar ook op vrijheidsdressuur en gewoon een beetje dollen in de bak. Hij is enorm geschikt voor het samenwerken met mensen met een beperking, en hij is een super coachpaard gebleken. Verder wordt hij momenteel ingezet voor buitenritten en trektochten, alsmede lessen grondwerk.

Tasja

Tasja is een KWPN merrie, geboren op 4 april 2000. Zij heeft jarenlang in de sport gelopen, tot Z1 niveau. Ook heeft zij in het verleden twee veulens gekregen, en was een super lieve moeder. Helaas heeft haar vorige eigenaresse de moeilijke keuze moeten maken om, vanwege persoonlijke omstandigheden, een ander huisje voor haar te zoeken. Om die reden heeft zij Tasja aan ons gedoneerd. Tasja krijgt nu alle tijd bij ons om weer aan te sterken en bespiering op te bouwen. Wij verwachten dat zij een zeer geschikt coachpaard zal worden, en een heel fijn rijpaard zal zijn voor de buitenritten en trektochten.