Dolman

Onze ruin Dolman hebben wij helaas op 14 maart 2023 moeten laten inslapen. Hij heeft de prachtige leeftijd van 31 jaar behaald.

Caprice

Caprice is een KWPN merrie, geboren op 4 mei 2007. Dit is het paard waar ik ontzettend veel van heb geleerd. Qua karakter was zij niet de makkelijkste, ook doordat er de eerste jaren van haar leven weinig met haar is gedaan. Zij heeft in de loop der jaren veel meegemaakt, en daardoor gedrag ontwikkeld dat tot gevaarlijke situaties kon leiden. Door veel tijd en geduld met haar te hebben is dit gedrag grotendeels opgelost. Ze staat ondertussen zeer sterk in haar schoenen, en heeft een duidelijke mening. Gek op poetsen en aandacht, een echte knuffelkont. Zij wordt ingezet voor buitenritten en trektochten met ervaren ruiters, wel wordt ze dan alleen door mijzelf bereden. Ook wordt zij sinds kort ingezet voor lessen.

Caprice meet ongeveer 1.68m. Zij wordt momenteel met een boomloos zadel gereden. 

Queenie

Foto gemaakt door KB Photography

Queenie, onze Tinker merrie, is geboren in Wales in 2009, de exacte datum weten we niet. Zij is naar Nederland gehaald en hier opgeleid. Helaas zijn er een aantal dingen op een minder leuke manier gebeurd, waardoor zij veel dingen (en mensen) erg spannend vond. Toen zij in ons bezit kwam zijn we ook weer heel rustig aan met haar aan de slag gegaan, onder andere door het doen van vrijheidsdressuur (natuurlijk gedrag op commando zetten waardoor het een soort kunstje wordt). Ook met het rijden zijn we bijna opnieuw begonnen. Zij is nu een zeer sociaal paard, die tevreden is met haar plek in onze groep paarden. Ze is een echt lolbroek, kan je soms echt uit staan lachen lijkt het wel. En ze is gek op water! Ook kan ze een heel troostend effect hebben op mensen, ze voelt haarfijn aan wanneer het wat minder goed met iemand gaat.

Queenie wordt momenteel weer opgepakt qua rijden, dit doen wij bitloos en met een Engels zadel. Verder wordt zij getraind middels longeren en werk aan de hand. Ook doen we vrijheidsdressuur en spelen we met haar. Queenie is een geweldig coachpaard, duidelijk en ze geeft mensen (soms letterlijk!) een duwtje in de goede richting. 

Queenie meet ongeveer 1.52m. 

Sky (officieel Furia)

Sky is een ruin, geboren op 1 februari 2003 geboren in Andalusië, Spanje. Het Spaanse temperament zit er wel in, af en toe is hij ietwat ongeduldig. Daar staat tegenover dat hij enorm geschikt is voor het samenwerken met mensen met een beperking, en hij is een super coachpaard gebleken. Hij werkt graag voor je, is dol op buitenritten maar ook op vrijheidsdressuur en gewoon een beetje dollen in de bak. Verder wordt hij momenteel ingezet voor buitenritten en trektochten, alsmede rijlessen.

Sky meet ongeveer 1.53m. Hij wordt met een Engels dressuurzadel en bitloos hoofdstel gereden.

Tasja

Tasja is een KWPN merrie, geboren op 4 april 2000. Zij heeft jarenlang in de sport gelopen, tot Z1 niveau. Ook heeft zij in het verleden twee veulens gekregen, en was een super lieve moeder. Helaas heeft haar vorige eigenaresse de moeilijke keuze moeten maken om, vanwege persoonlijke omstandigheden, een ander huisje voor haar te zoeken. Om die reden heeft zij Tasja aan ons gedoneerd. Tasja heeft alle tijd bij ons gekregen om weer aan te sterken en bespiering op te bouwen. Zij wordt nu ingezet voor buitenritten en trektochten, en af en toe een les.

Tasja meet ongeveer 1.68m. Zij wordt met een Engels dressuurzadel en bitloos hoofdstel gereden.

Bill Stardust

Bill is geboren op 3 mei 2008 en heeft een zeer succesvolle, internationale draf carrière achter de rug. Hij liep hierbij voor de sulky en onder het zadel. Daarna heeft hij korte tijd als dekhengst mogen fungeren. Bill is begin 2022 gecastreerd maar vertoonde al weinig hengstengedrag. Hij staat nu voor het eerst in zijn leven in een kudde. Dit was even wennen, maar hij heeft zijn plek helemaal gevonden. Hij is een zachtaardige leider: een knik van het hoofd is vaak genoeg! Hij is zeer rustig aan de hand en uitermate gefocust wanneer hij aan het werk wordt gezet. Bill meet ongeveer 1.70m.

Bill wordt momenteel met een Engels dressuurzadel en bitloos hoofdstel gereden. Ook wordt hij (bitloos) ingezet voor de kar.

Belissimo (officieel Decibels Way)

Belissimo is een draver ruin, geboren op 4 januari 2011. Hij heeft in het verleden gesprongen en heeft hierbij een blessure opgelopen. Zijn eigenaresse heeft hem aan ons voor onbepaalde tijd in bruikleen gegeven omdat zij momenteel zelf niet de mogelijkheid heeft om voor hem te zorgen. Belissimo heeft langzaamaan mogen wennen bij ons. We merkten behoorlijk wat spanning bij hem, en de vele verhuizingen sinds mei 2021 hebben daar zeker invloed op gehad. Hij is super gevoelig aan de hulpen. Belissimo blijkt een allrounder: hij kiest ervoor om betrokken te zijn bij coaching sessies en is hierin heel duidelijk. Hij begint de laatste tijd eindelijk te ontspannen, en hij wordt nu ingezet voor buitenritten met stap en draf. We verwachten dat de galop daar op korte termijn aan toegevoegd zal kunnen worden.

Belissimo wordt momenteel niet bereden.

Gentle

Gentle is een ruin, geboren op 10 mei 2010, die in het jaar voordat hij bij ons kwam als weidemaatje heeft gediend. Hij heeft in het verleden een mogelijke schouderblessure opgelopen, waardoor hij een tijd stil heeft gestaan. Door omstandigheden heeft zijn eigenaresse afstand van hem gedaan, en mag hij nu bij ons wonen. Gentle is een ontzettend lieve, gevoelige ruin die eerst zijn plekje bij ons mocht vinden. Hij bleek heel graag te willen werken, en hij wordt nu ingezet voor buitenritten en trektochten. Tijdens coachingsessies mag hij zelf kiezen of hij meedoet, net als elk paard bij ons. Ondertussen wordt hij ook dressuurmatig getraind om zijn lichaam verder te verbeteren.

Gentle staat ingeschreven in het Anglo European Studbook en komt oorspronkelijk uit Ierland.

Gentle wordt momenteel gereden met een Engels dressuurzadel en bitloos hoofdstel.

Zarina

Zarina is eeen draver merrie, geboren op 13 april 2006. Zij is officieel nèt een paard, en meet 1.59m. Ze is redelijk stevig gebouwd, dus ook een volwassene kan prima op haar rijden. Voorheen stond zij op een zorgboerderij, waar ook de deelnemers op haar reden. Ze kan uren stilstaan voor een poetsbeurt. Voor zover wij weten heeft ze nooit gekoerst, en de galop is goed bevestigd. Ze geniet enorm van de buitenritten.

Zarina wordt momenteel met een boomloos zadel en bitloos hoofdstel gereden.