Even voorstellen:

Op deze pagina vindt u meer informatie over mij als persoon, mijn achtergrond, opleidingen en werkervaring.

Achtergrond

Ik ben Patricia Snelders, 49 jaar, moeder van twee puberdochters. Opgegroeid op toeristische bedrijven, en jarenlang werkzaam geweest in deze sector. Door veel met mensen in contact te komen begon ik mij te interesseren in de psychologie. In 2011 ben ik dan ook aan de opleiding toegepaste psychologie begonnen. Al snel bleek dat vooral de ontwikkelingspsychologie mij interesseerde, en hier ben ik mij dan ook steeds meer in gaan verdiepen.

In november 2018 heb ik de Basisopleiding Paardencoaching afgerond via Caprilli Coaching & Training. In maart 2019 is hier de opleiding Paardencoaching voor Kinderen aan toegevoegd.

Werkervaring

Door het werken bij een aantal toeristische bedrijven als mede-organisator van evenementen voor de jeugd ben ik veel in contact gekomen met jongeren die geen prettige jeugd ervoeren. Ik was hier vaak aanspreekpunt voor jongeren welke hun verhaal kwijt wilden. Ook heb ik ervaring opgedaan met het begeleiden van jongeren als vrijwilliger bij Mentor4You. Deze organisatie richt zich op het begeleiden en ondersteunen in de thuissituatie. Dit gaat veelal om huiswerkbegeleiding en sociaal-emotionele ondersteuning.

Ervaringsdeskundige

Als moeder van een dochter met ASS (het vroegere syndroom van Asperger) en ADD, die daarnaast ook hoogbegaafd is, heb ik samen met haar voor een groot aantal uitdagingen gestaan. Ook andere belangrijke mensen in mijn leven hebben (vermoedelijk) een autistische stoornis, en ik zie vooral bij de mensen die hier geen begeleiding voor hebben (gehad) hoeveel moeite zij soms hebben met de wereld om zich heen. Ik richt mij voornamelijk op het ondersteunen van jongeren in de leeftijdsgroep van 12-18 jaar, zodat men de juiste handvatten aangereikt krijgt om zich staande te kunnen houden en te ontwikkelen.

Waarom paarden?

In mijn eigen jeugd had ik altijd al een aantrekkingskracht tot paarden. Ik kwam er tot rust, voelde me er prettig bij. Dit had niks met rijden te maken, de nabijheid van paarden was genoeg. Ook mijn dochters voelen dit zo. Al gauw bleek dat dit bij mijn jongste dochter nog een stapje verder ging. De mensenwereld vindt haar vaak “vreemd” of “apart”, er is vaak een oordeel omdat zij “anders” is dan de norm. In de dierenwereld is er geen oordeel, je wordt geaccepteerd zoals je bent. Omdat paarden ons ook heel goed ons eigen gedrag laten zien, zijn zij uitermate geschikt om in te zetten bij de begeleiding van mensen. Ze geven vaak een zetje in de goede richting (soms letterlijk!) om aanpassingen te maken in ons gedrag, waardoor het leven wat makkelijker kan worden. Wij ervaren dit elke dag weer.